Suomalaista lätkää arvostetaan myös Slipknotissa: ”Pekka Rinne on eräs suosikkipelaajistani”, sanoo Jay Weinberg

Brill / Ullstein Bild / AOP

Piskuinen Suomi on monessa urheilulajissa aika pieni maa, mutta yksi asia täällä osataan: jääkiekko. Liiliputtivaltiostamme on matkannut suhteellisen hurja määrä huippupelaajia Atlantin taakse dollariliigaan, ja tämä on huomattu myös musiikkipiireissä. Esimerkiksi Janne Niinimaan Metallica-kytköksistä on uutisoitu aika kattavasti vuosien mittaan.

Nyt myös Slipknotin Jay Weinberg kertoo kuuluvansa suomalaisen lätkän arvostajiin. Timo Isoaho jututti rumpalia Soundiin 8/22, ja puheenaiheeksi nousi Weinbergin oma jääkiekkoharrastus.

”Vietin lapsuuteni New Jerseyn kulmilla, ja lähiseuduilta löytyi monia NHL-joukkueita. Pelasin tosiaan itsekin, ja tykkäsin erityisesti maalivahdin hommasta. Suomi on todella kova lätkämaa, ja sen vuoksi tänne tuleminen on aina erityisen kivaa”, Weinberg sanoo ja jatkaa:

”Nykyään asun Nashvillessä, ja meillä on oma NHL-joukkue Predators. Äskettäin eläköitynyt Predators-vahti Pekka Rinne on eräs kaikkien aikojen suosikkipelaajistani, ja voin ylpeänä kertoa, että hän on myös ystäväni.”

Eli Pekalle terveisiä sinne jonnekin! Lue koko Weinbergin haastattelu lehdestä. Samassa jutussa kerrotaan muun muassa siitä, miten Weinberg päätyi Slipknotiin, miksi yhtye ei olisi oikeastaan tahtonut vielä tehdä uutta albumia ja millaisen ideamyllyn avustuksella uudet biisit syntyivät. Slipknotin seitsemäs studioalbumi The End, So Far julkaistaan huomenna 30. syyskuuta.