Vulvarutto esittää kauniin laulun nimeltä Tunge sun pääsi perseeseesi

https://www.youtube.com/watch?v=mnurXjviYjo

Ida Niemen ja Henrik Illikaisen luoma musiikki on erikoislaatuinen yhdistelmä.

Tämän päivän uusi kotimainen artistituttavuus olkoon tehokkaasti ja vetävästi nimetty Vulvarutto, jonka laulujen takaa löytyy Ida Niemi (Sorsajengi). Mukana on  syntetisaattoreineen häärimässä myös Henrik Illikainen (Tiisu).

Yllä ensiesityksensä saava single Tunge sun pääsi perseeseesi antaa ensimmäisen maistiaisen Vulvaruton tyylistä, jonka keskiössä on Idan kotiäänityskokeilujen myötä syntynyt kaikuisa ja aavemainen soundimaailma. Hyytävä mutta kaunis tyyli luo hienoa kontrastia sanoituksiin, jotka tekijänsä mukaan kumpuavat maailmantuskasta, itseinhosta ja muusta ahdistuksesta siinä kuitenkaan vellomatta.

Tunge sun pääsi perseeseesi kertoo siitä, miten nykyihminen on tosi perillä kaikesta mikä on pielessä ja mielellään tuo sitä tietämystä avoimesti julki ja päivittelee niitä juttuja, mut ku sille kertoo, miten niihin asioihin voisi itse vaikuttaa, niin se tunkee päänsä vaan vitun syvälle omaan perseeseensä, Ida Niemi kertoo.

– Tällä musiikkivideolla ihminen sitten esitetään autuaasta ylemmyydestään maailmaa tähyilevänä pyhimyksenä, joka haluaa esiintyä hyväntekijänä, mutta kuitenkin haahuilee ympäriinsä tekemättä oikeasti mitään, Niemi kuvailee videota, jonka on tehnyt Jemina Knuutinen.

Vulvarutto julkaisee tänä vuonna kolme ep:tä. Ensimmäisen ep:n julkkarit pidetään 13.3. Helsingissä Tenhossa ja 16.3. Tampereen Vastavirtaklubin yläkerrassa.