”Jännittävää ja ennenkuulumatonta” luvassa toukokuussa – Jukka Nousiainen haastattelussa

"Meille tuli cd-soitin joskus 90-luvun alkupuolella. Huomasin, ettei niiltä b-puolilta kuulunut mitään."
11.3.2016 13:26

Eilen uutisoimme Jukka Nousiaisen tuoreen Kohti kaukaista tähteä -kappaleen ”vuotaneen” internetin ihmemaahan. Nousiaisen uuteen musiikkiin ja tulevaisuuden kuvioihin liittyen oli pakko kontaktoida artistia itseään. Saimme selville vaikka mitä.

Tänä vuonna ilmestyneen Jukka Nousiainen -kasetin 500 kappaleen painos myytiin rivakasti loppuun, onko sinulla aikeita julkaista sitä uudelleen ja/tai muissa formaateissa?

Just tilasin 500 lisää ja kopioin niitä tässä, että ei nää kesken lopu. Voi olla, että ei mee kaikki, mutta kasetissahan on se hyvä puoli, että aina voi äänittää päälle jotain muuta. Kyllä tuosta varmasti muidenkin formaattien julkaisut tulee, mutta kun se on nyt tehty jo kasettimuotoon, niin pitää vähän katella, minkälaisen cd:n ja vinyylin tekisi. Teen musiikkia formaattiajattelulla, tykkään lp-kokonaisuuksista. Lp tarkoittaa mulle long playta, eli pitkäsoittoa, ei välttämättä juuri vinyyliä. Kasetissa on kaksi puolta, ja sen joutuu kääntämään kesken kuuntelun. Cd-levyä ei käännetä. Olen tosin kokeillut  meille tuli cd-soitin joskus 90-luvun alkupuolella. Huomasin, ettei niiltä b-puolilta kuulunut mitään. Vinyylillehän tuo menis tuollaisenaankin, mutta mulla on tässä niin paljon kaikenlaista mietittävää, että en oo saanut sitä vielä painoon. Katsellaan.

Mitä muille projekteillesi kuuluu tällä hetkellä?

Pettusville Alabaman levytyksestä on kyselty paljon. Välitän tässä nyt lausunnon solistiltamme Neil ”Pastori” Ratsutilalta: ’Valmiina on yksi niin pakahduttavan kaunis biisi, että muita on vaikea tehdä. Puolivalmiitkin ovat parempia kuin monet muut, joten joskus on oleva vielä hyvä. Ja lainabiisit, ne ne vasta ovatkin! Ja Jukan biisi Joki vikasuuntaan virtaa on niin huippu, että huh… ihan tässä sanattomaksi vetää. Ja yksi käännöspiisi tulee mullistamaan koko käännöspiisiteollisuuden. Ja yks natsivastainen punk-ralli on niin raju, että muistellessakin lähti taju! Että pakko pitää taukoa vähän. Pystyy sitten kesällä tekemään keikkaa.’ Räjäyttäjien osalta voin itse sanoa, että ihan järjettömän kova levy on tulossa toukokuussa! Siitä tulee jotain todella jännittävää ja täysin ennenkuulumatonta. Äänitän nyt viikonloppuna vielä laulut ja sitten Risto Ylihärsilä miksaa sen ja sitten laitetaan painoon. Toukokuussa Räjäyttäjät on myös joka viikonloppu keikalla jossain päin Suomea.

Taannoisella Tampereen Klubin keikalla veditte nipun varsin tarttuvia ja uutukaisilta vaikuttaneita biisejä. Joko sinulla on seuraava soololevy suunnitteilla?

Juu kyllähän niitäkin kappaleita piisaa, katsellaan tätäkin, onhan noita kassuja tossa… Tän nyt julkaistun tein kokonaisuuden ehdoilla, en halunnut mitään Piece Of Crapia (Neil Youngin kappale vuoden 1994 albumilta Sleeps With Angels toim. huom.) pilaamaan herkkää tunnelmaa, että aika paljonkin jäi yli kaikenlaista.

Millaiselta keikkakevääsi/-kesäsi näyttää? Millaisella kokoonpanolla liikut, jos liikut?

Bändikeikat on vähän harvinaisempaa herkkua, kun kaikilla on omat muutkin kiireensä. Seuraava keikka bändin kanssa on YO-talolla Tampereella 7.4. Aattelin silloin pyytää enemmänkin porukkaa mukaan soittamaan, näkee sitten mitä tulee! Jotain festarikeikkojakin on tulossa, mutta antaa noiden festarien julkistaa ne itse. Nyt keväällä on tulossa kyllä myös muutama yhteiskeikka Talmud Beachin kanssa. Tässä päivämääriä:

23.3. Tenho, Helsinki (soolo)
7.4. Yo-talo, Tampere (bändin kanssa)
9.4. Vakiopaine, Jyväskylä, Jättömaa-klubi (bändin kanssa)
15.4. Brummi, Rauma (bändin kanssa + Talmud Beach)
16.4. Validi Sekmentti, Pori (bändin kanssa + Talmud Beach)
22.4. Hard Rock House, Helsinki (bändin kanssa + Talmud Beach)
23.4. Pub 23, Kouvola (soolo)
1.6. Elmun baari, Helsinki (soolo)
1.7. Freedom Festival, Tampere (soolo)
2.7. Kivitasku Jam, Muurame (soolo)

Lisää luettavaa