”Yöt on sävellysten aikaa” – Perjantaibiisinä nimekkäistä tekijöistä koostuvan Mafia Honeyn Rakastutaan

Mafia Honey nappasi nimensä Marilyn Monroen koiralta. Tuoreen bändin jäsenet ovat musapiireissä tuttuja kasvoja muun muassa Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeestä sekä Robinin (!) taustalta.
19.1.2018 13:51

Mafia Honeyn taustalta löytyvät muun muassa aiemmin Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeessä esillä ollut laulaja-biisinkirjoittaja Salla-Marja Hätinen ja Robinin taustabändin kitaristina vuodesta 2012 popparin taukoon asti toiminut Tomas Niemistö. Mafia Honeyn tarina alkoi kolmisen vuotta ehkä tyypillisimmällä tavalla: Hätisellä oli kappaleita, muttei bändiä. Mutta ei asian korjaamisessa ei mennyt pitkään.

– Olen säveltänyt aina, mutta nyt tuntui että jokin ihan uusi homma loksahti kohdalleen ja sävelsin kanteleen kanssa seuraavan puolen vuoden aikana lähes kaikki tulevan levymme kappaleet, jonka jälkeen laitoin [Sony Musicin] Gabi Hakaselle sähköpostilla demoni ja sanoin että mä lähden nyt tekemään uutta bändiä, mitäs siitä mietit, Salla-Marja Hätinen kertoo.

Hakanen vastasi kuuden minuutin päästä ja pyysi piipahtamaan. Miten nopeasti käyntiin lähtenyt tarina jatkui?

– Bändin halusin kasata täysin puhtaalle pöydälle uusista tyypeistä, joten aloin tiedustella tutuilta hyviä tyyppejä, jotka osaisi myös soittaa. Minna Koivisto vinkkasi mulle Tomasin kitaraan, Henrik Illikainen ja Mathias Hermansson keksivät Ilkan (Tuovinen) basistiksi ja Riku Sonkkanen ehdotti Johannesta (Erkkilä) rumpuihin. Palaset loksahteli sitten aivan loistavasti yhteen, nää kolme näkivät heti mun kännykällä äänitettyjen, kanteleella soitettujen demojen taakse kun selitin, että niistä tulee rokkia.

Robinin taustalta Mafia Honeyn rockimpaan soundiin on paperilla katsottuna pitkä matka. Niemistön kohdalla kyseessä on ennemminkin kotiinpaluu kuin suunnanmuutos.

– Minulla on soittajana vankka rock-tausta ja se on genrenä melkein aina ollut yksi suosikeistani. Melkein kaikissa bändeissä, joissa olen ollut vahvasti mukana biisien tekemisessä ja/tai muotoilemisessa, on genre ollut rock-painotteista. Oma estetiikka tuntuu usein kallistuvan siihen suuntaan. Tarkkakorvaismmat ovatkin ehkä huomanneet, että Robinin liveen sovittamissani kitaroissa on monesti hyvinkin rokahtava klangi, Niemistö tuumailee.

– Ei tää mullekaan oo varsinainen käänne, omissa jutuissani on aina ollut selkeästi rock-klangi. Ajatus yhdistelmästä mun biisit + kantele + rockbändi sai alkunsa yli kymmenen vuotta sitten kun tein ensimmäisen pop-kaavaan mahtuvan biisini. Sen nimi oli My Grave, Salla-Marja Hätinen lisää.

Entäpä sitten nyt käsillä oleva bändin debyyttisinkku: mistä inspiraatio Rakastutaan-biisiin syntyi?

– Rakastutaan kertoo asiasta joka varmaan jokaisen yhtä urpon tyypin kuin minä täytyy elää läpi; siitä hahmosta, joka ehkä jo ensimmäisellä tapaamisella tekee selväksi, että se on täysi kusipää, joka vain saa sut kiinnostumaan lisää. Muistan, että sävellys pyöri mun päässä kun seisoin Helsingin yliopiston metriksellä matkalla jonnekin ja hyräilin sen sanelimeen tehdäkseni sen seuraavana yönä. Yöt on sävellysten aikaa, Hätinen kuvailee.

Lisää luettavaa