Kuvagalleria: Patti Smithin keikka veti yleisön hartaaksi – laulajan kenkäepisodi hämmensi bändinkin

Patti Smith, Kulttuuritalo (Helsinki), 11.6.2023
12.6.2023 16:20

Patti Smith on täten aloittanut kolmen keikan rupeamansa Suomessa. Suuri artisti esiintyi eilen 11.6. Helsingin Kulttuuritalossa, ja tänään on vuorossa uusinta samassa osoitteessa. Huomenna 13.6. Smith matkaa Manseen, missä laulaja konsertoi Tampere-talossa.

Juuri Rockfestistä toipunut kuvaaja Sami Lommi ennätti sunnuntaina Kulttuuritaloon katsomaan, millaisen esityksen Smith Suomeen toi. Musiikin lisäksi mukana show sisälsi muun muassa runonlausuntaa, ja eräs alkupuolen pikkujupakka hämmensi Smithiä kompanneen yhtyeenkin.

”Patti asteli lavan sivuun, ja bändi näytti hämmentyneeltä. Pian Smith kertoi, että hänellä oli ollut toisen kengät jalassa soundcheckissä, ja että nyt käytössä olleet jalkineet olivat liian liukkaat esiintymiseen. Taisi keskittyminen herpaantua liikaa eikä Smith halunnut ajatella vain liukkaita kenkiään koko aikaan, vaan tarkoitus oli olla paremmin läsnä yleisölle”, Lommi viestittää. Yhtye ilmeisesti kuittasi tilanteen vetämällä pätkän Nancy Sinatran These Boots Are Made for Walkingia.

Katso Lommin napsimia kuvia alapuolelta. Setlist.fm-palveluun kirjattu settilista on lisätty kuvien alle.


A New World (runo)
Waiting Underground
My Blakean Year
Because the Night
Guiding Light (Television-cover)
Boy Cried Wolf
Up There Down There
Beneath the Southern Cross
Peaceable Kingdom
Nine
All Along the Watchtower
Dancing Barefoot
Pissing in a River
Gloria
+
People Have the Power

Lisää luettavaa