Komeetta saapuu Kuningas Shabaka johtajanaan – Tutustu uuden jazzin kuumimpaan nimeen ja voita liput keikalle

King Shabaka (keskellä) sekä Danalogue ja Betamax ovat yhtä kuin The Comet Is Coming.
FABRICE BOURGELLE

The Comet Is Coming luo psykedeelisia tunnelmia Korjaamolla keskiviikkona 19.2. Emme suosittele missaamaan.

King Shabaka. Siinäpä nimi, joka herättää kunnioitusta vaikkei tietäisi mistä on kyse. Brittiläinen psykedeelinen jazztrio The Comet Is Coming saapuu Helsingin Korjaamolle (Facebook-event) ensi viikon keskiviikkona 19.2., ja silloin King Shabakan (saksofonisti Shabaka Hutchings) lisäksi lavalle nousee kaksi muutakin komealla taiteilijanimellä siunattua: kosketinsoittaja Danalogue (Dan Leavers) ja rumpali Betamax (Max Hallett).

Yhtyeen pääosin instrumentaaliseen, yhtä usein utuisen leijuvaan kuin kiivaan rytmikkääseen jazziin sekoittuu psykedeelisen rockin ja happoisimman P-funkin sävyjä. Betamaxin hypnoottisen rytmin päälle Danalogue maalailee kosmisia, kerroksellisia kosketinmattoja, ja kaiken koristelee King Shabakan saksofoni.

Otetaanpa tähän väliin havainnollistava esimerkki. Alta löytyy NPR Musicin Tiny Desk -keikkasarjan esitys, josta The Comet Is Comingin aivan tajuton svengi ja välillä mahtavan huuruisiin sfääreihin kohoava soitto tulee kiistämättömästi läpi. Ensin päästellään minuutin verran huuruja – ja sitten ajasta 1:30 eteenpäin totaalisen vastustamatonta ajoa. Hiki nousee ihan jo tässä toimistotuolissa tulevaa keikkaa ajatellessa.

Nykyjazzin kiinnostavimpiin nimiin lukeutuva Shabaka Hutchings on kokenut Suomen-kävijä. Sons Of Kemet -yhtyeensä kanssa hän soitti Tampere Jazz Happeningissä 2014. Ancestors-yhtyeensä kanssa hän esiintyi vuonna 2017 sekä Pori Jazzilla että Tampere Jazz Happeningissä, jossa samana vuonna esiintyi myös The Comet Is Coming. Viimeksi The Comet Is Coming hurmasi suomalaisia kesän 2019 Sideways-festivaalilla.

Edellä lueteltujen varsinaisten bändiensä lisäksi Hutchingsin soittoa on kuultu esimerkiksi Sun Ra Arkestran, Floating Pointsin, Mulatu Astatken ja Helicentricsin yhteyksissä.

Nyt kun perustelut ovat luultavasti tulleet selväksi, ei liene mitään syytä jättää keikkaa väliin. Onneaan voi koettaa alta löytyvällä lomakkeella, jonka täyttäneiden kesken arvotaan kaksi kahden hengen sisäänpääsyä The Comet Is Comingin keikalle Helsingin Korjaamolle keskiviikkona 19.2. Arvonta sulkeutuu sunnuntaina 16.2. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

  • Osallistu The Comet Is Coming -lippujen arvontaan. Jaossa kaksi kahden hengen sisäänpääsyä.