The Black Crowes laatujournalismin kourissa

27.2.2008 23:57

Kuinka monesti olette epäilleet ettei Soundiin kirjoittava kriitikonplanttu ole edes vaivautunut kuuntelemaan levyä ennen kuin runttaa lempibändinne uusimman tekeleen? Olkaa rehellisiä. Ajatus on viehättävä ja kriitikon saaminen kiinni kuvainnolliset housut nilkoissa olisi herkullinen hetki. Kosto, vahingonilo… Hienoja tunteita, ihmiskunnan kehityksen moottoreita.

Ikävä kyllä, käytännössä kriitikkoja on vaikea saada kiinni moisesta vilunkipelistä.  Hommamme on loppujen lopuksi suoltaa narsistisen kiihkon vallassa oma näkemyksemme toisen narsistin tekeleestä johonkin mediaan. Subjektiivisia näkemyksiä on hankala objektiivisesti kyseenalaistaa. Makuasioista ei oikein osaa olla kiistelemättä.

"Laatulehti" Maxim jäi kuitenkin äskettäin kiinni.

Lehden musiikkikriitikko ei ollut saanut käsiinsä The Black Crowesin uusinta, joten hän päätti, lehden suostumuksella, turvautua "valistuneeseen arvaukseen":

http://gawker.com/359843/maxim-reviews-black-crowes-album-without-listening-to-it

Tuo siis tehty yhden näytebiisin perusteella. Levy sai "valistuneet" 2,5 tähteä. Mutta, kuten TV Shopissa sanotaan, "Ei siinä vielä kaikki!" Samainen lehti onnistui arvioimaan Nasin uusimman ennen valmistumista. Arvosana oli samat 2,5 tähteä.

http://www.nypost.com/seven/02272008/gossip/pagesix/jumping_the_gun_99439.htm

Loppubonuksena vielä CNN-kanavan mahtava juttu asiasta. Onneksi juontajat ovat perillä asioista…

http://gawker.com/361567/all-these-dirty-bands-look-the-same-to-cnn

Skandaalinkäryisiaä Soundi-paljastuksia odotellessa…

 

Lisää luettavaa