ABDUKTIO: Tuli kulje kanssani

ABDUKTIO
Tuli kulje kanssani
Fullsteam

Vuodesta 1998 kotimaan hardcore-kartalla vaikuttanut Abduktio ehti omakustanteillaan ja muilla pienjulkaisuilla kasata debyyttitäyspitkälleen melkoiset odotukset. Nyt ne on aika lunastaa. Tuli kulje kanssani valaa liekkiä kapitalistisen maailman rakenteisiin, ja liekeissä on itse bändikin.

Abduktion teräviä sanoituksia vilisevät vihanpurkaukset ovat loppupeleissä kovin kaukana perinteisestä Suomi- hardcoresta. Suoraa paahtoa enemmän niistä löytyy vaikutteita siitä kokeellisuudesta, joka henkilöityy genren sisällä usein Refusediin. Anarkistisen uhon kiteytyessä keuhkoja repiviin laulusuorituksiin esittelee musiikillinen osasto puolestaan tukun toisiaan vastaan sotivia ideoita, joiden ennalta-arvaamattomuus tekee levyn jokaisesta hetkestä pienen ilmiön. Abduktion luovuus ei kuitenkaan missään vaiheessa karkaa niin pahasti käsistä, että se nakertaisi levyn tarttumapinnan olemattomiin. Päinvastoin, Kuolleiden runoilijoiden seura ja Murheellisen maan laulu soivat näillä näkymin päässäni turhautumiseen asti.

Juuri Abduktion kaltaisia yhtyeitä tarvitaan pitämään musiikki mielenkiintoisena. Silloin, kun näin hyviä levyjä tehdään, on parempi olla hereillä.