ADD N TO (X): Loud Like Nature

ADD N TO (X)
Loud Like Nature
Mute

Harvoin joutuu kuuntelemaan näin huonoa levyä. Menneisyydessä jotain mielenkiintoistakin tehneen Add N To (X):n neljäs albumi on epäonnistunut joka kantilta, enkä ymmärrä miten tällainen raakile on voinut nähdä päivänvalon. Ilmeisin selitys levyn syntyyn on, että yhtye on studiossa huomannut biisiensä huonouden ja yrittänyt paikata asian täyttämällä levytilan rumpukoneen päälle liimatuilla hsyntikkaäänillä. Siitä tällä levyllä nimittäin on kyse. Ärsyttäviä soundeja, muka hassuja sämplejä ja hälyääniä. Mitä ilmeisemmin tämän olisi tarkoitus olla jotain, mitä kukaan muu ei tee. Tai ainakin jotain haastavaa ja vaikeasti lähestyttävää. Mutta kun Add N To (X) ei ole edes haastavaa, vaan äärimmäisen simppeliä musiikkia joka pahasti aliarvioi kuuntelijan olettaessaan hänen haaskaavan aikaa tähän tutustumiseen.

Loud Like Nature yrittää olla rankka, kokeellinen, erilainen, taiteellinen ja hauska onnistumatta niistä missään. Kaiken lisäksi levy kuulostaa jo nyt hyvin vanhanaikaiselta, eikä se tämän tuoreemmalta olisi kuulostanut kymmenenkään vuotta sitten. Jopa ainoa potentiaalisesti kelpo rokkibiisi Large Number on pilattu "koristelemalla" se hassuilla ja metkoilla piiptööt-äänillä. Levyn toteutus osoittaa vain huonoa makua ja kunnianhimon puutetta.

Tällaista levyä on varmasti ollut ihan mukava tehdä, mutta en ymmärrä miksi kukaan halusi tämän julkaista. Ainakaan kukaan ei voi haluta tätä kuunnella. Eräs kollegani meni vertaamaan levyä Op:l Bastardsiin, mistä hyvästä Kaukolampi ja kumppanit saisivat nostaa kunnianloukkaussyytteen.