AGENTS & VESA HAAJA: Blue

AGENTS & VESA HAAJA
Blue
Sony


In Beat (1986) nosti Esa Pulliaisen Agentsin yhdeksi kotimaisen kevyen musiikin rakastetuimmista instituutioista. Tätä asemaa eivät miehistövaihdokset tai levymyynnillisen suosion hiipuminen ole horjuttaneet. Kannellaan In Beatiä varioiva Blue esittelee Agentsin tuoreimman kokoonpanon rumpalin vaihduttua Kepa Kettuseen. Jorma Kääriäisen seuraajaa Vesa Haajaa voi sen sijaan pitää jo Agents-veteraanina.

Materiaaliltaan Blue ei sisällä suurta dramatiikkaa. Slaavilaisia säveliä ei tällä kertaa tosin kuulla, vaan biisit edustavat pääosin 60-lukulaista pop- ja iskelmägenreä ja perinteistä rock’n’rollia.

Ernosissa vaikuttaneen Martti Koskimon Liian kauan hipoo tunnelmallaan ja lyömäsoitollaan Fleetwood Macin Albatrossia. Kohtalon tähti ja Mari naapurin muistavat Elvistä ja englanniksi laulettu Worrying Kind keinuu pehmeän imuisine svengeineen kuin Summertime Bluesin veli. Levyn kahdesta instrumentaalista yllättävämpi on Van Morrison -hitti Brown Eyed Girl.

Kapellimestarina Esa Pulliainen tekee Bluella jälleen upeaa työtä, vaikka soiton hioutumista entistäkin hienostuneemmaksi ei osaa pitää yksinomaan positiivisena kehityksenä. Lievää harmitusta aiheuttaa myös Vesa Haajan myötä ilmennyt solistisen persoonallisuuden haalistuminen.