ALICE COOPER: Along Came The Spider

ALICE COOPER
Along Came The Spider
SPV

Alice Cooper on viimeisillä levyillään palannut omanlaisensa teatraalisen rockin suuntaan ja uusi levy antaa viitteitä siitä, että mies on uppoamassa yhä syvemmälle 70-luvulle. Välillä Along Came The Spider vaikuttaa jopa siltä, että käsillä olisi Cooperin juurille paluun päätyö.

Cooper on unohtanut maailmanparannuksen ja muut turhanpäiväiset aiheet piirtääkseen henkilökuvan sarjamurhaajasta, joka kerää tappamiltaan ihmisiltä näiden jäsenet. Sarjamurhaajan tarkoituksena on nimittäin tulla hämähäkiksi. Aihepiiri on juuri niin kipeä kuin Alice Cooperilta voi odottaa, mutta kaikilta osin konsepti ja levyn sävellykset eivät tunnu kohtaavan. Mikäli biisejä käsittelee pelkästään musiikillisina yksikköinä, Alice Cooper onnistuu. Levyn kappaleet vievät muistot Billion Dollar Babiesiin (1973), mutta se ei tavoita Hello Hoorayn tai I Love The Deadin tyyppistä kauhutunnelmaa.

Along The Spider on hyvä rocklevy kaikkine vintage-ratkaisuineen aina soundeja myöten. Silti tarinan karmeuden voisi toivoa kuuluvan rohkeammin kappaleista läpi.