ANCIENT: Night Visit

ANCIENT
Night Visit
Metal Blade

Ancientin edellinen levy Proxima Centauri oli viittaus suuntaan, johon bändin pitikin alkaa kehittyä. Ancientia alkoi jossakin vaiheessa vaivata yksioikoisuus, joka oli koitua yhtyeen kohtaloksi. Gromin osallistuminen Aphazelin aisaparina kappaleiden tekoon antoi mukavaa piristysruisketta biiseille. Uudella levyllä sävellysrintamaa on levennetty entisestään, sillä yhtyeen kaikki jäsenet ovat osallistuneet kappaleiden tekoon.

Biiseissä on jonkin verran enemmän ulottuvuuksia, mutta kokonaisuutena Night Visit jää hieman hahmottomaksi. Ancient yrittää kuumeisesti rakentaa synkkää tunnelmakokonaisuutta, mutta kenties juuri useampi kokki tekee sopasta kovin sakkaisen. Ancient ei saa karistettua harteiltaan tavanomaisuuden tuhkaa, josta sen uudetkin biisit kumpuavat.

Luonnollisesti bändi lähestyy välillä nerokkaita oivalluksia, mutta ne ovat pelkkiä harvinaisia tuokiokuvia. Tavallaan on kiusallista, kun hyviä biisejä menee hukkaan siksi, että bändi ei ole jaksanut kaivaa niistä olennaisinta esille.