Arvio: Alapäähuumorista väkivaltaan – Sanguisugabogg siirtyi parodiasta kohti vakavasti otettavaa bändiä

Arvio julkaistu Soundissa 2/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Sanguisugabogg
Homicidal Ecstasy
Century Media

Ohion Sanguisugabogg soittaa old school death metalia äärimmäisen matalalle viritettyjä kitaroita, tuhnuisia soundeja ja Deicide-örinää myöten. Bändin perinteinen ote on jo tuonut sille George ”Corpsegrinder” Fisherin kaltaisia tukijoita, joka valitsi sen Cannibal Corpsen lämppäriksi.

Toiseen kokopitkäänsä ehtinyt Sanguisugabogg aloitti puoliksi läppäbändinä. Niin sen sanoituksissa, nimessä, parodiamaisessa bändilogossa kuin musiikkivideoissakin on tähän mennessä aina ollut pilke silmäkulmassa.

Homicidal Ecstasylla ollaan kuitenkin otettu askel eteenpäin niin musiikillisen laadun kuin vakavastiotettavuudenkin saralla. Tortured Wholen (2021) alapäähuumorin sijaan Homicidal Ecstasylla keskitytään väkivaltaan. Uuden Face Ripped Off -sinkun videokin on varsin nimensä mukainen.

Sanguisugaboggin musiikki ja yleisilme nojaavat kulta-aikojen Cannibal Corpseen ja Morbid Angeliin, mutta bändi on kuitenkin esikuviaan astetta millenniaalisempi. Se ei soita lainkaan kitarasooloja ja sen hitaat groovet ja peltiroskiksilta kuulostavat rummut tuovat paikoin mieleen Kornin ensimmäiset levyt. Vielä ei kuitenkaan ylletä Corpsen tai Kornin tasolle.

Lisää luettavaa