Arvio: Detalji on yhä lupaus – Kauan odotettu debyytti on enemmän kuuntelulevy kuin bängeriparaati

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Detalji
Truly
Deep Limit

Ysärin ja vuosituhannen vaihteen rave- sekä trance-meininkejä kanavoiva tuottaja ja artisti Krista Myllyviita alias Detalji kahmi itselleen Emma-ehdokkuuksia ja elektronisen musiikin Femman ollessaan tuore lupaus. Lupaukselta hän vaikuttaa edelleen, sillä vuosia odotettu esikoisalbumi Truly on enemmän kuuntelukäyttöön soveltuva teos kuin bängereillä ladattu tanssilevy. Mahdolliset remiksaukset saattavat toki muuttaa kappaleiden luonnetta.

Detalji ei peittele vaikutteitaan. Saatekirjeessä avoimesti The Chemical Brothers -henkiseksi luonnehdittu Übermacht Revolter ja The Prodigy -pastissimainen Speed ovat nostalgiasävyineen Trulyn maistuvimpia kappaleita. Artisti itse kokee olevansa tyylillisesti omimmillaan yhdistellessään tummasävyisiä folk-laulumelodioitaan tanssibiittiin, kuten albumin ensimmäisellä singlellä Caribbean tai William Orbitin tuottamalta Suzanne Vegalta/Tanita Tikaramilta kuulostavalla Space Lovella. Drum and bass -taustan päälle hyräilty Keep Me Alive on samaa sarjaa.

Kaunis nimibiisi on silkkaa ambientia. Albumin päättävä Some Other Town on kuulemma tanssibiisi gooteille, mutta referenssinä mainittuun Helena Hauffiin saati oikeaan witch houseen Detaljilla on matkaa.

Lisää luettavaa