Arvio: Eevil Stöön ja Stepan levyllä on mainio kappale, joka sopisi ohjenuoraksi jokaiselle suomalaiselle

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Eevil Stöö & Stepa
Et voi pysäyttää meitä
PME

Suomiräppäriduon yhteislevy saattaa kuulostaa jännittävältä kombinaatiolta, mutta Eevil Stöön ja Stepan yhteisalbumin innoituksena toimi kaksikon tämän vuoden alussa toteutettu huippusuosion saavuttanut yhteiskiertue, jonka loppuunmyydyillä keikoilla kuultiin molempien artistien täyspitkät omat setit.

Yhteistyöstä inspiroituneena he päättivät levyttää yhdessä kokopitkän. Musiikillisesti se on suomenkielistä Bay Area -räppiä, jonka tuotannot ovat tikissä. Vahvoja biittejä ovat tehneet Pehmee Goo ja octn.

Mutta eivät ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä myöskään Stöö ja Stepa. Molemmat miehet ovat tietysti suomiräpin konkareita. Sodankylästä kotoisin oleva Stepa on tunnettu hyvästä meiningistään ja monipuolisuudestaan, hiljattain Teosto-palkinnon pokannut Eevil Stöö sen sijaan kommandopipostaan ja omaperäisyydestään. Albumilla molemmat ilmaisevat itseään omilla tyyleillään ja omintakeisilla nasaaleillaan. Tekstit sisältävät näppäriä ja paikka paikoin naiiveja riimejä, jotka eivät kuitenkaan kuulosta lapsellisilta, vaan saavat hymyn huulille. Et voi pysäyttää meitä on siis ennen kaikkea hyvän mielen albumi, jonka ihanan kannustava Mieletön elämä -kappale sopisi ohjenuoraksi jokaiselle suomalaiselle.

Lisää luettavaa