Arvio: Egotripille omistettu tribuuttilevy vakuuttaa – esittäjät vievät tuttuja biisejä ilahduttavasti uusiin suuntiin

Eri esittäjiä
Egotripillä
Suomen Musiikki

Egotripin taival on jo niin pitkä, että tribuutilla kunnioitusta yhtyeelle osoittaa luontevasti sekä nuoria että vanhoja musiikintekijöitä. Egotrippi on tehnyt lauluja myös muille artisteille, ja nyt kierrätys kulkee toisinpäin, tulkitsijoina vaikkapa Laura Närhi tai Ellinoora. Monet esitykset eivät sinänsä tuo alkuperäisiin lisäarvoa, mutta toimivat silti kelpo covereina.

Kun biisin tulkinnassa lähdetään täysin omille urille, tuloksena saattaa olla hienoa jälkeä. Tuure Kilpeläinen on tehnyt laulusta Mustat varjot omanlaisensa pienimuotoisuudessaan ja Jonna Tervomaan Koivuniemen herra uhkailee vitsallaan kitararymistelyn sijasta koneiden säestämällä o-o-ou -lauluköörillä. Itä-Hollola Installaatio ei nukuta kuulijaa rankemmalla tulkinnallaan kappaleesta Unihiekkaa, ja Anssi Kelan syntikat istuvat hyvin biisiin Ulkopuolella. Puer on saanut Elokuun lopusta pitkän ja kiehtovan äänimaiseman.

Kelpo tribuuttilevy, joka on innostanut monia artisteja venymään pitkälle. Biisejä riittäisi varmaan toiseenkin mokomaan.