Arvio: Kasaritraditioita kunnioittaen – Michael Schenkerin solisti Jari Tiuran King Of Lions on 20 vuotta haudutettu soololevy

Jari Tiura
King Of Lions
AOR Heaven

Muun muassa plektrajeesus Michael Schenkerin bändistä, oululaisesta Stargazerysta ja edesmenneestä Snakegodista tuttu tamperelaisvokalisti Jari Tiura julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa vasta yli 20 vuoden laulamisuran jälkeen, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan, sillä King Of Lions on kelpo levy.

Albumi on luotettavaa ja lujaa ammattilaisjälkeä, sillä kappaleet operoivat itseoppineen Tiuran luonnollisessa äänialassa ja varmimmalla mukavuusalueella, tanakanmiehekkään melodisen hard rockin piirissä. Apunaan Tiuralla on ollut nimekäs joukko tamperelaismusikantteja kitaristi-tuottaja Sami Ala-Lahdesta aina yli sadalla levyllä soittaneeseen multi-instrumentalisti/rytmiprofessori Jaan Wessmaniin sekä levyn miksanneeseen Antto Tuomaiseen.

King Of Lionsin kappaleet rullaavat välillä puhtaan old schoolisti rouheimpia Whitesnake- ja Scorpions -kasaritraditioita kunnioittaen, toisinaan taas näitä sukupolvea nuorempien muusikoiden tavalla ”modernimmin” soiden, mutta eipä King Of Lionsia koskaan nuorisomusiikiksi erehdy luulemaan. Solisti Tiura itse on parhaimmillaan keskitempoisissa kappaleissa, joissa hänen komea vibratonsa saa melodiat liekehtimään silkasta tunteenpalosta.