Arvio: Klubeilla ja kaduilla kypsytetty Jo’ Buddy on lockdown-levyllään kovassa vedossa vähän joka soittimen kimpussa

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Jussi Niemi.

Arvio

Jo’ Buddy’s One Man Stomptet
Lockdown Sessions & Beyond Vol. 1
Ram-Bam

Lontoo on viime vuosina ollut Jussi ”Jo’ Buddy” Raulamon pääasiallinen toimipaikka, missä hän on soitellut ahkerasti klubeissa sekä eri artistien kanssa että yksin, usein kadulla. Viimemainittu paikka tarjoaa oivan tilaisuuden kehitellä ja testata materiaalia soolona.

Täysin omin päin tehty levy on hautunut Raulamon mielessä jo pitkään. Se toteutuu nyt Lockdown Sessionsin muodossa. Kyse ei ole pelkästään kitara/laulu-virityksestä, vaan Jo’ Buddy kunnostautuu myös rumpalina, basistina, taustalaulajana, urkurina ja pianistina.

Ihan täysin ilman kavereita ei sentään selvitä. Masa Orpana tenoreineen vierailee (ja sooloilee todella sielukkaasti) rennosti jolkuttelevalla Lakewood Walk -instrumentaalilla. JD Harmo lainaa harppuaan I’ll Be There By Your Sidelle ja Never Find Anotherille, joka nousee omaksi suosikikseni koko levyltä. Siinä kaima vetelee killerislidet erittäin imevän nakutuskompin päälle. Afrikka tuoksahtaa ja Slim Harpo hymyilee taivaassa.

Muiksi levyn spirituaalisiksi suojelijoiksi voisi nimetä Fats Dominon, Jimmy Reedin, Gatemouth Brownin, Professor Longhairin ja Earl Bosticin. Meiningin salainen ase on se täydellisen pinnistelemätön rentous, jollaiseen hyvin harvat kitaristit nykyään pystyvät. Lockdown Sessionsia ei mitenkään voi kuunnella jänteet kireällä, on pakko relata.

Lisää luettavaa