Arvio: Kuinka sujuu räppäriltä 70-luvun psykedeelinen rock? Visio ja vilpittömyys luovat Lil Yachtyn uutuudelle kiinnostavan retrosoundin

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Mirko Siikaluoma.

Arvio

Lil Yachty
Let's Start Here
Universal

Mumble rap -aallon mukana julkisuuteen noussut Lil Yachty yllättää julkaisemalla psykedeelisestä rockista ja soulista innoittuneen Let’s Start Here -levyn. Jyrkästä käännöksestään huolimatta Yachty ei suinkaan ole ensimmäinen saati viimeinen rockin puolella siipiään kokeileva räppäri, mutta onnistuu tässä lajissa paremmin kuin monet ennen häntä.

Let’s Start Here huokuu puhdasta rakkautta 1970-luvun musiikkia kohtaan. Yachty on selvästi tiennyt, mihin haluaa suunnata ja on valinnut matkalle mukaansa muun muassa Mac DeMarcon, MGMT:n Benjamin Goldwasserin ja Magdalena Bayn.

Yachty onnistuu luomaan visiollaan ja vilpittömällä aitoudellaan kiinnostavan retron ja modernin soundin. Kirkkaimpia hetkiä ovat komean Motown-henkinen Drive Me Crazy! ja Pink Floydista ammentava aloitusraita The Black Seminole. Lopputulos tuo mieleen Tyler, The Creatorin kirkkaimmat timantit.

Aivan täysosuma Yachtyn intohimoprojekti ei ole. Liekki ei kanna koko levyn mittaa, vaan tunteroisen aikana kompastutaan muutamaan otteeseen luonnosmaisuuteen. Silti Let’s Start Here herättänee lukuisten musiikkifanien kiinnostuksen siitä, mihin Yachty suuntaa seuraavaksi.

Lisää luettavaa