Arvio: Kun kaksikin minuuttia punkia on liikaa – Offin Free LSD ei ole bändin uran huipentava mestariteos

Off!
Free LSD
Fat Possum

Kalifornialainen hardcorepunkin superyhtye kävi viime vuonna läpi suuria muutoksia, kun 50 prosenttia bändin jäsenistä vaihtui uusiin. Punkikoni Keith Morrisin johtaman yhtyeen edellisestä levystä on aikaa jo lähes vuosikymmen, joten odotukset ovat korkealla.

Free LSD on edeltäjiään kunnianhimoisempi, mikä yleensä johtaa joko uran mahtavimpaan tuotokseen tai suurimpaan floppiin. Levyn valttikortti sekä heikkous on sen vahvaan kokonaisuuteen tähtäävä ote. Kappaleet on rakennettu täydentämään toisiaan ja luomaan tietynlainen, katkeamaton soundi. Tämä on suuri syy siihen, miksi levy tuntuu toistavan itseään, lukuun ottamatta muutamaa vähintäänkin…. no, hämmentävää välisoittoa. Levyn kappaleet ovat edeltäjiinsä verrattuna pidempiä, mutta pituus ei aina tarkoita parempaa. Koskaan en olisi kuvitellut, että reilut kaksi minuuttia on liikaa.

Free LSD alkaa varsin lupaavasti, mutta kaatuu siihen, että levyllä on yritetty samaan aikaan sekä kunnioittaa punkin perinteitä että olla kokeellisia ja innovatiivisia.