Arvio: Magnolia Park sotkee pop punkiinsa vähän mitä sattuu – Alle puolituntinenkin uutuus tuntuu liian pitkältä

Arvio julkaistu Soundissa 1/2023.
Kirjoittanut: Mirko Siikaluoma.

Arvio

Magnolia Park
Baku's Revenge
Epitaph

Pitkän linjan pop punk -fanina on ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka genre on saanut uutta virtaa kolmen viime vuoden aikana. Machine Gun Kellyn musiikista voi olla montaa mieltä, mutta vuoden 2020 Tickets To My Downfallin suosio on varmasti tuonut paljon uutta verta genreen, joka ei ole suostunut kuolemaan radiohiljaisuudesta huolimatta.

Floridalainen Magnolia Park sekoittelee pop punkiinsa vaikutteita hiphopista ja metalcoresta. Legendaarisen punk-levy-yhtiö Epitaphin julkaisemalla Baku’s Revengella tuotanto ja soundit ovat aikansa mukaiset, mutta se kuuluisa jokin jää uupumaan.

Lähes jokainen Magnolia Parkin melodia ja koukku tuntuvat siltä, että ne on tullut kuultua kymmenen kertaa aiemmin, mutta paremmin tehtyinä. Ainoat levyn kappaleista, jotka todella jäävät mieleen ovat Misfits ja Feel Something, joista jälkimmäisenkin pelastaa vain Mayday Paraden laulaja Derek Sandersin vierailu. Albumin hukassa olevaa luonnetta alleviivaavat kaksi turhanpäiväistä uhoa puhkuvaa skittiä.

Baku’s Revengen kuuntelemisen jälkeen päällimmäisenä mielessä on vain kysymys: miten 24 minuutin mittainen albumi voi tuntua näin pitkältä?

Lisää luettavaa