Arvio: Melodeathia vailla riskinottoa – I Am Your God on taitava mutta ei vielä riittävän omaääninen

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

I Am Your God
Sinister
Out Of Line

Rovaniemen pojat ovat tarkkaan kuunnelleet melodisen death metalin suurinta ja kauneinta eli Children Of Bodomia. Bändin kakkoslevy ei hengitä pelkästään yhden bändin varassa, vaan myös muut saman genren suurimmat tuntuvat olevan hyvin hallussa.

Viiden vuoden ikäinen I Am Your God esittää keskitempoista melodeathia, joka on varsin runsaan ja monipuolisen kuuloista. Ensimmäisillä kuunteluilla albumi vaikuttaa jopa erinomaiselta, sillä bändi on kerta kaikkiaan taitava. Ajan myötä tunnelma kuitenkin tasoittuu. Vaikka bändi pystyy latomaan tiskiin elinvoimaista metallia, pinnalla poreilee sittenkin liikaa esikuvien kuohuja. I Am Your God ei syyllisty plagiointiin, mutta antaa kuitenkin oman äänensä hukkua tyylisuunnan perusasetelmiin keskittyneiden biisien taakse. Olkoon yhtyeen melodiset riffit miten erinomaisia ja koukuttavia tahansa, niiden voima ei pääse nousemaan esille ansaitsemallaan tavalla, kun bändi tyytyy surffaamaan melodeathin turvallisilla laineilla uskaltautumatta riskinottoon.

Sinister on oman alansa peruskulmakivenä kelpo albumi ja yhtye osoittaa kykynsä, mutta lopputulos jää turhan varovaiseksi. I Am Your God omaa kuitenkin sellaisen röyhkeyden potentiaalin, jonka sen soisi vapauttavan mahdollisimman nopeasti.

Lisää luettavaa