Arvio: Perusasioita punk-hengessä – Tekijämiesten Poison Whisky antaa rapeuden kuulua

Poison Whisky
Poison Whisky
SouthCoast

Monissa liemissä muhineet Taneli Jarva ja Maike Valanne ovat pistäneet hynttyyt yhteen rumpali Christian Schäferin kanssa. Tuore trio rytistelee punk-hengessä. Jonkinlaisen käsityksen tyylistä saa, jos heittää mielessään Motörheadin ja varhaisen Venomin samaan pataan, vaikka bändi ei selvästikään ala kuvia kumarrella.

Poison Whiskyn komppanialta ei taitoa ja kokemusta puutu. Silti ryhmä asettaa kappaleensa esille hieman huolimattoman ja välinpitämättömän oloisesti, mikä alleviivaa bändin eräänlaista hällävälismiä. Silti trio pysyy tiukkana, mikä taas kertoo bändin olevan tosissaan. Poison Whisky pysyttelee pitkälti perusasioiden äärellä ja välttelee krumeluureja. Kokonaisuus toimii erinomaisesti, ja ryhmä saattaa ne yksinkertaisimmatkin riffit ja kuviot lentoon. Myös tuotannossa annetaan rapeuden kuulua. Soundit ovat juuri sopivasti rosoiset, riittävän mutta ei liian hyvät.

Poison Whiskyn debyytti on suoraselkäistä rockia, joka pystyy lanaamaan ilmeikkyyttä sellaisiinkin paikkoihin, joissa se monella muulla jäisi tekemättä. Rock ei nimittäin ole helppo laji, mutta jotkut sen osaa.