Arvio: Murinan ja melodioiden rajapinnassa – Damage SFP osoittaa tyylitajua alusta loppuun

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

Damage SFP
Punished By The System
Samsara

Damage SFP on kokenut reilun kasvojenpesun.

Vanhan thrash-bändin vuonna 2019 ilmestynyt debyytti tarjoili modernisoituja kaikuja 90-luvulta. Albumi oli mainio lajityyppinsä edustaja, jolla bändi osoitti tuntevansa perusasiat, mutta se pyrki silti vähän omaperäisempään ilmaisuun. Yhtyeen laulaja Jarkko Nikkilä oli aikoinaan mukana myös Valonkantajat-yhtyeessä, ja niiltä ajoilta on perua se, että nyt yhtyeen musiikki on reilulla kädellä melodisempaa sekä tummasävyisempää, ja luonnollisesti uudesta materiaalista voi siksi poimia useita viittauksia Nikkilän edelliseen yhtyeeseen.

Melodiat kuorruttavat maukkaasti yhtyeen tymäkkää pohjavirettä, ja kielisoittimien tylyt soundit saavat aikaan mukavaa kontrastia metallisen murinan ja melodioiden rajapinnassa. Bändi heittää coverina Motörheadin Iron Fistin vuonna 1982 ilmestyneeltä saman nimiseltä albumilta. Kappale olisi istunut Damage SFP:n edellisen levyn aikoihin kuin rautanyrkki silmään, mutta nykyisellään yhtye on jo kasvanut ulos Motörheadille ominaisesta yksioikoisemmasta runttauksesta.

Levyn päättää slovari Unfreeze Me, joka on ainoa levyn linjasta pikkuisen sivuun lipsahtava raita, mutta silläkin bändi osoittaa omaavansa tyylitajua.

Lisää luettavaa