Arvio: Norjalaisen monilahjakkuuden debyytti vihdoin julki – Les Imprimésin esikoinen on täynnä koukuttavaa groovea

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Les Imprimés
Rêverie
Big Crown

Les Imprimés on lahjakas norjalainen tuottaja, laulaja-lauluntekijä sekä multi-instrumentalisti Morten Martens, joka kuulostaa ensisoolollaan erehdyttävästi vuonomaan omalta Bobby Orozalta.

Miehen debyytti on antanut odottaa, vaikka hän on tehnyt musiikkia jo vuosikymmeniä Norjan eturivin muusikoiden kanssa. Kokemus kuitenkin kuuluu. Bändin takana on nimittäin yksin taidokas Martens, joka soittaa itse lähes kaikki albumin instrumentit ja vastaa myös sävellyksistä, sovituksista sekä tuotannosta. Vaikutteita on useita: soul, gospel, reggae, neo-soul, R&B sekä hiphop, jonka tuottajana mies on myös hankkinut kannuksia.

Albumilla on herkkää instrumentaalisoulia täynnä koukuttavia grooveja sekä menneisyyden kaikuja nykyaikaisin vivahtein. Esille pääsevät myös Martensin erinomaiset solistin kyvyt, kun hän laulaa tunteikkaasti rakkauselämästään. Koskettava albumi kuulostaa 60-70-lukulaisen retrolta, mutta se on tuoretta, modernia, sielukasta ja monitasoista pop-musiikkia, jonka syvyys yllättää. Sanoitukset ovat tyylikkäitä, tuotanto on kypsää ja kaiken läpi välittyvät aidot tunnetilat.

Lisää luettavaa