Arvio: Nyt tärähtää komeasti! Mors Subitan Origin Of Fire on brutaali mutta koukuttava albumi

Arvio julkaistu Soundissa 10/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Mors Subita
Origin Of Fire
Out Of Line

Alkujaan Oulusta lähtöisin oleva metallipumppu täräyttää pöytään viidennen levynsä. Ja voi pojat, että komeasti täräyttääkin.

Mors Subitan ote on brutaali, mutta koukuttava ja tarttuva. Yhtye seilaa luontevasti melodisen thrash-vivahteisen kuolometallin ja karskimman runttauksen välillä sekoitellen muun muassa Lamb Of Godin, In Flamesin, Gojiran ja At The Gatesin parhaita puolia esikuviaan peittelemättä, mutta kuulostamatta silti minkään suoralta kopiolta.

Intron virkaa toimittavan raskaan Into The Flamesin jälkeen lähtee mylly toden teolla käyntiin vauhdikkaalla Fire, Walk With Me -kappaleella, joka herättää uneliaammankin kuuntelijan. Armoton runttaus saa levyn edetessä lisää sävyjä, melodisuutta ja groovea, josta käyvät hyvinä esimerkkeinä juurikin Lamb Of Godin ja In Flamesin suuntaan kumartavat Don’t Stop ja Regenerate. Koko komeuden paketoi puhtaalla kitaranäppäilyllä alkava The Killing Trend, joka yltyy lopulta raivokkaaksi blast beatiksi.

Riffeissä on sopivasti groovea ja vauhtia ilman yltiöteknisen kikkailun makua. Eemeli Bodde örisee ja murisee vakuuttavalla vimmalla ja tanskalaisen tuottajavelho Tue Madsenin miksaus on tyylille sopivan tiukka ja iskevä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa