Arvio: Ottaako henkilökunta Nightwishista niskalenkin? Crewish pääsee tuttuja biisejä versioidessaan yllättämään

Crewish
Twice
Deggael Communications

Mediassa on jo pitkään hehkutettu Tuomas Holopaisen ja Tarja Turusen esiintymisestä samalla levyllä monen vuoden jälkeen. Kyseessä on Nightwishin kiertuehenkilökunnan Crewish-yhtyeestä, joka kasattiin koronapandemian takia siirtyneiden keikkojen aiheuttamaa taloudellista lovea paikkaamaan ja jonka täyspitkä on viimein saatu julkaistuksi.

Toki on selvää, että Crewish ei voi lähteä työstämään Nightwishin kappaleista alkuperäisten mukaisia versioita. Silti bändi pääsee välillä yllättämään pahan kerran. Tyylillisesti Crewishin albumilta löytyy kaikkea mahdollista punkista reggaen kautta swingiin. Vaikka taustalla painavat vakavat asiat, levyä on tehty pilke silmäkulmassa, mutta varsinainen huumorilevy se ei missään tapauksessa ole.

Selvää on sekin, että Nightwishin henkilökunnasta löytyy pätevää soittajaa ja laulajaa. Ryhmä on tavoitellut laatutyötä ja sen se myös saavuttaa. Albumia ei voi pitää kovin ehjänä kokonaisuutena, mutta tiedä sitten, olisiko vain yhdessä tyylisuunnassa pitäytyminen tuonut lisäarvoa. Laajempi kirjo kun tarjoaa enemmän mahdollisuuksia leikkiä sävellyksillä.

Nightwish-leirissä kannattaisi pohtia sitäkin mahdollisuutta, että Crewish voisi toimia kiertueilla Nightwishin lämppärinä. Tiedä sitten, miten Tuomas ja kumppanit pärjäisivät teknikoiden työpisteillä näiden huolehtiessa viihdykkeestä.