Arvio: Rennon vaikuttava ja oudon viihdyttävä – Albinö Rhinon avaruusluotain ulvoo hyvällä meiningillä

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Kimmo K. Koskinen.

Arvio

Albinö Rhino
Return To The Core
Space Rock Productions

Eipä voi juuri osuvampaa levylafkan nimeä tälle levylle olla kuin Space Rock Productions. Siitä on nimenomaisesti kyse tällä 35 minuutin mittaisella yhden kappaleen tripillä. Avaruusluotain ulvoo ja samaa kiertorataa pyöritään. Ja meininki on hyvä.

Suurimmaksi osin instrumentaalinen teos on rennon vaikuttava ja myös oudon viihdyttävä. Biisin kiitettävän reima syke pysyy yllä eikä välillä sakeasta huuruilusta huolimatta touhu lipsahtele laisinkaan hahmottoman jahkailun pariin. Biisi velloo dynamiikan suhteen mainiosti ja yhden ainokaisen teeman variointi näin monipuoliseksi spektaakkeliksi on aika mahtavaa tekemistä.

Verrokeiksi Return To The Corelle hahmottuu Pink Floydin ja Hawkwindin kaltaisten vakioiden lisäksi akustispitoinen Kingston Wall ja musiikillinen surmanajoryhmä Circle. Albinö Rhino tosin käyttää myös näiden bändien työkalupakista puuttuvaa Isoa Pörinää, jonka ilmestyminen äänikuvaan on varsin vaikuttava tapahtuma. Return To The Core on hämmästyttävän mukaansatempaava järkäle, joka ei tunnu järkälemäiseltä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa