Arvio: Ritchie Blackmoren Rainbow-keikka herätti kohua – millaisessa kunnossa mies on livelevyllä?

Ritchie Blackmore's Rainbow
Memories In Rock II
Minstrel Hall

Ritchie Blackmore viihtyy tien päällä Rainbow-kokoonpanonsa kanssa, mikä näkyy yhtyeen levyjulkaisupolitiikassa. Parisen vuotta sitten ryhmältä ilmestyi audiovisuaalinen paketti Memories In Rock, joka raahasi ruutuun keikkahetkiä Saksasta.

Memories In Rock II sisältää edeltäjänsä lailla cd-setin ja dvd:n, mutta tällä kertaa varsinaista konserttimateriaalia ei voi nauttia liikkuvan kuvan kera. Sen sijaan dvd tarjoilee liki puolitoista tuntia haastatteluja sekä tunnelmia lavan takaa.

Viime vuoden kiertueella Lontoossa, Glasgow’ssa ja Birminghamissa äänitetty materiaali perkaa Deep Purplen ja Rainbow’n klassikkoja melko jäntevästi. Laulaja Ronnie Romerolla ei ole nuoren Ian Gillanin tai Ronnie James Dion muhkeita äänivaroja, mutta rouheaa asennetta mieheltä löytyy. Blackmore ja kosketinsoittaja Jens Johanssen pääsevät loistamaan yli 15-minuuttisella Difficult To Cure -jamilla.

Keikan kylkeen liitetty uusi studiobiisi Waiting For A Sign pysyttelee harmittomalla klangilla rullaavan hard rockin kaukalossa. Joviaalisuus leimaa myös dvd:tä, jolta voi tarkistaa muusikkojen hyväntuuliset turinoinnit.