Arvio: Sebastian Bachissa on yhä Skid Row -aikojen karismaa – uusi albumi on asiallista hyvän mielen rockia

Arvio julkaistu Soundissa 5/2024.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Sebastian Bach
Child Within The Man
Reigning Phoenix

Ikuisesti Skid Row’n kultakauden laulajana tunnettu Sebastian Bach ei ole turhia hötkyillyt soolourallaan, mitä julkaisutahtiin tulee. Pääosin Skid Row -biisien livetaltioinneista koottu debyytti Bring ‘Em Bach Alive! ilmestyi 1999, jota seurasivat Angel Down 2007, Kicking & Screaming 2011 ja Give ‘Em Hell 2014. Uutta soololevyä on siis kypsytelty kymmenisen vuotta.
Kypsyttely on kannattanut, sillä Child Within The Man kuulostaa ilahduttavan pirteältä ja tasavahvalta kokonaisuudelta. Muun muassa Mammoth WVH:ta ja Alter Bridgeä tuottaneen Michael “Elvis” Basketten käsissä levy myös soundaa isolta ja modernilta, muttei liian muoviselta ja hengettömältä.
Bachin karisma ei ole karissut vuosien varrella mihinkään, ja ääntä lähtee  yhä komeasti. Taustabändi, johon kuuluvat kitaristi Devin Bronson, rumpali Jeremy Colson sekä muun muassa Slashin Conspirators-yhtyeestä tuttu basisti Todd Kerns, ei kuitenkaan jää yhtään vahvan keulahahmon jalkoihin. Oman mausteensa tuovat vierailevat kitaristit John 5, Steve Stevens ja Orianthi.
Child Within The Man on energistä hyvän mielen hard rockia, jossa on sopivassa suhteessa tätä päivää ja menneisyyden kaikuja.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa