Arvio: Voiko levy olla valju, jos sillä ovat mukana Mike Patton ja Dave Lombardo? Vastaus: kyllä voi

Dead Cross
II
Ipecac

Dead Cross on hc-punkin, thrash metalin ja kaoottisen kakofonian erikoinen ristisiitos, jonka kokoonpanoon kuuluvat Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, Fantômas), Dave Lombardo (Testament, Mr. Bungle, Fantômas, ex-Slayer), Michael Crain (Retox) sekä Justin Pearson (The Locust, Head Wound City, Retox).

Yhtyeen toinen albumi jatkaa melko samoilla linjoilla kuin vuonna 2017 ilmestynyt eponyymi debyytti. Musiikki on hyvin arvaamatonta ja vaikeasti lähestyttävää. Bändi saattaa ensin kohkata intensiivisen päättömästi ja yhtäkkiä pysähtyä kuin seinään kitaristi Crainin repiessä soittimestaan irti häiriintyneitä riitasointuja tai muuten vaan kummallisia ääniä, Lombardon hakatessa rumpuja kuin ne olisivat hänelle velkaa ja Pattonin ollessa oma pattonmaisen härö itsensä.

Ensimmäisen ja toisen levyn ero on siinä, että debyytillä kaikesta kaoottisuudesta huolimatta oli enemmän oikeita biisejä, jotka onnistuivat iskemään kuulijaa kalloon. Nyt valtaosa ajasta tuntuu menevän väkinäiseen ja päämäärättömään poukkoiluun ja sekoiluun sekoilemisen vuoksi.

Pienellä kaivamisella ja vaivannäöllä alkaa kakkosestakin saamaan jotain irti, mutta harmi kyllä sen anti jää melko vaisuksi esikoisen rinnalla.