Arvio: Seksipöksyt jalkaan ja bailaamaan! Likaiset Pikkarit hakee punkinsa vaikutteet vuosikymmenten takaa

Arvio julkaistu Soundissa 11/2022.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Likaiset Pikkarit
Kaikki ennallaan
Love Punk

Ujostelemattoman arkisesti itsensä nimennyt helsinkiläiskvartetti keksii Kaikki ennallaan debyytillään lisää popilla maustettua punk-lähtöistä kitararockia. Tältä osin kaikki on varsin tuttua ja turvallista. Mutta edes inflaatio ei Likaisiin Pikkareihin ja kaltaisiinsa bändeihin pure, koska levyltään pursuavat energiaryöpyt tuntuvat lähes aina yhtä raikkailta ja pidäkkeettömiltä.

Laulaja-kitaristi Nipen nuoren Muskan veroinen vimmaisuus ja kitarakuvion yksinkertaisuus tekevät kunniaa Kaikki ennallaan -albumin käynnistävälle Lobotomialle. Läsnä kiteyttää punkin mutkattomuuden lähes The Lurkersin mittoihin, ja Sivuraiteen intron ensihetket vievät aikakoneella kohti Sex Pistolsia. Levyn muusta materiaalista yllättävästi poikkeava Dänkkis svengaa lopun pianoineen hengästyttävänä rock’n’rollina. Nimiraita hakee puolestaan turvallisuutta melodisena indiepopina.

Likaisilla Pikkareilla oli hirmuinen kiire vetää Seksipöksyt jalkaan ja mennä bailaamaan. Aamuun asti -biisiin päästyään ja Joan Jettin megahitiksi coveroiman I Love Rock ’n’ Rollin veroisella tallauksella käynnistyvän avauksen jälkeen nelikosta kuoriutuu lopulta täysiverinen rockbändi ankarine kitaranrevittelyineen.

Lisää luettavaa