Arvio: Silkkaa mättöä alusta loppuun – Suffocation ei osoita ikääntymisen merkkejä

Arvio julkaistu Soundissa 10/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Suffocation
Hymns From The Apocrypha
Nuclear Blast

New Yorkin Suffocation on palannut kuuden vuoden tauon jälkeen. Bändi on aina ollut esimerkiksi Cryptopsyn tai Gorgutsin tapaan death metalin sävellyksellisesti monitahoisempaa ja soitollisesti vaativampaa siipeä.

…Of The Dark Lightilla (2017) bändiin liittyi virtuoosimainen rumpali Eric Morotti ja bändin teknisyys otti vielä harppauksen eteenpäin. Edeltäjäänsä raskaampi Hymns From The Apocrypha on myös sitä parempi levy joka tasolla. Uuden levyn äänimaailma on seikkailullista …Of The Dark Lightia yhtenäisempi ja kokonaisvaltaisempi, mutta sävellyksissä on silti vieläkin enemmän taitavasti rakennettuja yksityiskohtia.

Vaikka Hymns From The Apocrypha on alusta loppuun raskasta mättöä ja tuplabasarirummut pauhaavat, on levy kuitenkin lopulta aika helppoa kuunneltavaa. Millintarkka soitto ja erittäin tasapainoiset soundit pitävät huolen siitä, että jokainen detalji tulee esiin. Death metalin äänittäminen on ottanut isoja harppauksia Morrisoundin ajoista.

Hymns From The Apocrypha on erinomaisesti toimiva levykokonaisuus äärimmäisen taitavasti sovitettua ja soitettua death metalia, mutta Cryptopsyn kaltaisten bändien hullu luovuus jää kuitenkin vieläkin puuttumaan.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa