SUFFOCATION: Souls To Deny

Arvio julkaistu Soundissa 05/2004.
Kirjoittanut: Antti Mattila.
New Yorkin Suffocation ei koskaan noussut ainakaan Euroopassa niin isoksi nimeksi kuin Floridan death-pataljoonat, vaikka saman aikakauden bändinä senkin vaikutus deathin kehitykseen on kiistaton.

Arvio

SUFFOCATION
Souls To Deny
Relapse

New Yorkin Suffocation ei koskaan noussut ainakaan Euroopassa niin isoksi nimeksi kuin Floridan death-pataljoonat, vaikka saman aikakauden bändinä senkin vaikutus deathin kehitykseen on kiistaton. Edellinen täysi albumi Pierced From Within ilmestyi 1995, joten oli jo aikakin pidätellä miehistöä studiossa sen aikaa, että 40 minuuttia uutta materiaalia saatiin kasaan.

Biisien monimutkaiset rakenteet leimaavat bändiä edelleen. Aivan kuin niiden osat olisi räjäytetty taivaan tuuliin ja sitten keräilty, hieman vääntyneinä ja sirpaloituneina, ja läjätty uudelleen yhteen tahallisen irvokkaaseen, epäselvään olomuotoon. Ja juuri holtittomat rytmit, jotka kuitenkin pidetään murskaavan kaluavalla riffittelyllä nippa nappa aisoissa, tuovat Suffocationin möräkkään tunnistettavuutta. Runnovan hitaat osat, joita käyttää myös toinen New Yorkin mahtisonni Immolation, ovat edelleen tallella.

Souls To Denylla on reilusti nasevammat soundit kuin esimerkiksi vuoden 1993 Breeding The Spawnilla, mutta Suffocation on edelleen vähän tukkoisen oloinen; aivan kuin potentiaali olisi vajaakäytöllä. 

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa