Arvio: Sinkanen funkin hienotkin hetket latistuvat yhdentekeviksi poprock-rallatuksiksi

Arvio julkaistu Soundissa 5/2024.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Sinkane
We Belong
City Slang

Sinkanen eli sudanilais-amerikkalaisen muusikko Ahmed Gallabin We Belong on artistin ensimmäinen täyspitkä julkaisu viiteen vuoteen. Se on Sinkanen rakkaudentunnustus mustalle musiikille, joka ottaa vaikutteita gospelista, afrobeatista, 70-luvun funkista ja diskosta, sudanilaisista rytmeistä sekä amerikkalaisesta soulista. Omintakeista elektrofunkiaan soittava Sinkane tunnetaan oman tiensä kulkijana, jolla on takanaan jo seitsemän studioalbumia ja maineikas ura säveltäjänä, tuottajana ja bändiliiderinä. Hänen saavutuksiinsa kuuluu muun muassa legendaarisen nigerialaisen funk-artistin William Onyeaborin musiikin popularisoiminen Atomic Bomb! Bandin johtajana.
We Belongin protestilaulut kertovat värillisten elämästä nykypäivän Amerikassa. Tekstit syventyvät identiteetin, yhteisöllisyyden sekä yhtenäisen kokemuksen kiemuroihin. Se kertoo vähemmistöjen tarinoita, joita itseilmaisun ja voimaantumisen kautta kuitenkin sävyttää toivo ja rakkaus. Kappaleita säestävät paksut bassolinjat, syntetisaattoriefektit, tarttuvat kitarariffit, sinfoniset jouset sekä taitavat solistit.
Hienoja Funkadelic-kaikujakin kuuluu, mutta kuten niin usein Sinkanen tapauksessa, biisit keikahtavat helposti populaarimusiikin puolelle ja kallistuvat muutamaa hienoa poikkeusta lukuun ottamatta harmillisen usein yhdentekeviksi poprock-rallatuksiksi sekä pompöösiksi stadion-funkiksi. 

Lisää luettavaa