Arvio: Tämän debyytin olisi kuulunut ilmestyä 40 vuotta sitten – Sehr Schnellin punk muovautui karheaksi kitararockiksi

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Sehr Schnell
Kotka lentää perjantaina
Stupido

Suomipunkin ensiaallon bändilegenda, vuosien 1978–79 levytysurallaan vain kolme singleä ja viisi raitaa kokoelmalevyillä Pohjalla (1978) ja Hilselp (1979) julkaissut Sehr Schnell on viimein tehnyt debyyttialbuminsa. Alkuperäisten jäsenten, kitaristi Adi Remeksen ja laulusolisti Stressin johdolla syntynyt Kotka lentää perjantaina muistuttaa siitä kuinka vaikeaa Sehr Schnellin oli jo 70-luvun lopulla sopeutua punkin ja osin levy-yhtiönkin tarjoamiin kahleisiin.

Kotka lentää perjantaina -levyllä vapaus kuuluu bändin tavassa tehdä pesäeroa punkrockiin sellaisena kuin se syntyajoiltaan muistetaan. Punk muovautuu nyt lähinnä karhean kitararockin olomuotoon. Hardrockmaisuuden ja jytäriffien lomaan sekoittuu kuitenkin jo muinoin Remestä ja Stressiä miellyttänyttä progea.

Sehr Schnell shokeeraa aluksi instrumentaalisen We Come In Peacen teknopopdiscoilulla. Vapaa on nimensä mukaista kosketinsoitinjamittelua ja progahtavuutta riittää myös avaruusrockisella päätösraidalla Supersalaisuus.

Kotka lentää perjantaina on tekijöilleen toki yhdenlainen unelmien täyttymys, mutta samalla se tulee todistaneeksi, että Sehr Schnellin olisi sittenkin pitänyt saada tehdä ensialbuminsa jo reilut 40 vuotta sitten.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa