Arvio: Rauli Badding Somerjoen herkkyys elää yhä – Badding Rockers palasi 30 vuoden tauolta

Badding Rockers
Rock'n'roll ja kiitos hei
Emsalö

Ensimmäisen albuminsa Rock’n’roll keijukainen 35 vuotta sitten julkaissut Badding Rockers palasi levyttämään uuden, neljännen albuminsa 30 vuoden tauon jälkeen. Ensilevytyksen nelikko on ehtinyt marinoitua monissa liemissä, mutta Rock’n’roll ja kiitos hei onnistuu tunnelmoimaan romanttisilla pop-iskelmillään sekä nuorekkaan ja toiveikkaan tulevaisuudenuskon että ahavoituneemman arkiviisauden ja somasti hioutuneen soittorutiinin merkeissä. Viisitoistavuotiaana Baddingin suojattina aloittanut Marko Haavisto löysi jo Poutahaukkojen kanssa omimman äänensä, jonka vakuuttavan varmoissa äänenpainoissa Raulin herkkyys elää luontevasti edelleen.
.
Kitaristit Mika Rokka ja Ville Uljas myötäilevät vokalistiaan helein ja hallituin rautalankakuvioin. Haaviston melodioissa on suopeasti tilaa jalostaa omiakin kitarasävyjä ja sävelkulkuja, ja Rokan pari kipaletta ovat samoilla linjoilla.
.
Butchers Theme -instrumentaali päättää albumin mukavalla twangilla. Albumilla vain nimikappale kelaa yllättäen tunkkaisemmin tarpovaa rokkikomppia. Tapio Rautavaaran singlen varjopuolelta löydetyssä Rakastunut-coverissa uudistetaan Harry Bergströmin vanhakantainen sovitus, ja Markon veli Ismo värisyttelee huuliharpullaan oivasti polveilevia rinnakkaisia säveliä.
.
Badding Rockers ottaa terveesti etäisyyttä kliseisempään nostalgiaan täyttääkseen nuorena annettuja lupauksia itselleen sekä kuulijoilleen.