Arvio: Tunteenpalo väljähtyi pöytälaatikossa – Chino Morenon projektin uutta levyä saatiin odottaa yhdeksän vuotta

Arvio julkaistu Soundissa 10/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Crosses
Goodnight, God Bless, I Love You, Delete.
Warner

Crosses koostuu Deftonesin laulaja Chino Morenosta ja Farin kitaristi Shaun Lopezista. Bändi jatkoi vuoden 2014 debyytillään sitä elektronista kokeilua, minkä Moreno oli Deftonesin Lucky Youn ja Teenagerin kaltaisten biisien ja Team Sleepin kanssa aloittanut. Debyyttialbumin pahaenteinen ja unenomainen tunnelma oli todella uniikki ja mukaansatempaava. Team Sleepin tyyppisen sivuprojektin sijaan Crosses tuntui heti oikealta bändiltä.

Deftonesin kiireiden takia Crossesin paluuta ollaan saatu odottaa yhdeksän vuotta. Aiempaa modernimpi äänimaailma tuo mieleen Healthin ja Alice Glassin kaltaisten artistien rockahtavan aggressiivisen elektronisen soundin. Sen sijaan sävellyksellisesti on vuosien varrella tapahtunut yllättävänkin vähän. Goodnight, God Bless, I Love U, Delete. on niin suoraa jatkoa edeltäjälleen, että se olisi tuntunut luontevalta vuonna 2016 julkaistuna. Lienevätkö biisit odottaneet liian kauan pöytälaatikossa sopivaa aikaa, mutta niistä ei välity samanlaista välitöntä tunteenpaloa kuin debyytistä.

Jos uusi levy ei olekaan ihan edeltäjänsä kaltainen täysosuma, ovat esimerkiksi Pleasure ja Found kuitenkin erittäin hyviä biisejä.

Lisää luettavaa