Arvio: Turun tulikukko pelaa köyhillä eväillä – Tommi Läntisen Maailma kääntyy kohti valoa on pettymys

Arvio julkaistu Soundissa 9/2023.
Kirjoittanut: Niko Peltonen.

Arvio

Tommi Läntinen
Maailma kääntyy kohti valoa
Vallila Music House

Viime vuonna tuntui, että Tommi Läntinen eli vahvan paluun aikaa ja alkoi saada ansaitsemaansa arvostusta aikuisrokkarina. Vaikka Elämä kantaa mua ei menestynyt UMK:ssa, on samanniminen albumi kiistatta aika kova lajissaan ja löysi kuuntelijoitakin. Sitten ”Länä” sai lisää positiivista julkisuutta viime syksyn Vain elämää -kaudella.

Tekemisen tahti on kiitettävä, kun uutta albumia saadaan parin ennakkosinglen jälkeen jo nyt. Tosin kymmenbiisiselle Maailma kääntyy kohti valoa -julkaisulle on piilotettu kolme Vain elämää -vetoa, mikä tuntuu vähän latistavalta. Ja taas toisaalta: dramaattinen The 69 Eyes -käännös Kuolematon on parhaasta päästä tarjontaa. Mutta vähän köyhillä eväillä Turun tulikukko tuntuu tällä kertaa pelaavan.

Lähinnä tuottaja-biisintekijäkumppani Aki Sihvosen kanssa ruuvailtu albumi jatkaa odotuksenmukaisesti ison, elämänmyönteisen Suomi-AOR:n linjalla. Tyylilaji taittuu vaikka unissaan, mutta kappaleissa saisi olla kunnon lekoja.

Vaikeuksien kautta voittoon -henkiset tekstitkin ovat täsmälleen odotuksenmukaisia. Tyydyttävää käyttömusiikkia näinkin syntyy, mutta ehkä tätä valikoimaa olisi yksinkertaisesti pitänyt lihottaa vielä vähän kauemmin, jotta se olisi yltänyt edeltäjänsä tasolle.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa