Levyarvio: Vahvoja kertosäkeitä ja elämän nälkää – Tommi Läntisen uutuussoolo on kohottavan intensiivinen kokemus

Arvio julkaistu Soundissa 2/2022.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Tommi Läntinen
Elämä kantaa mua
Vallila Music House

Fabrics- ja Boycott-veteraani Tommi Läntisen vuonna 1994 alkaneella suomenkielisellä soolouralla on vuorossa kahdeksas albumi ja jo toinen osallistuminen kotoisiin Euroviisukarsintoihin. Haloo Helsinki! -yhtyeen Läntiselle kirjoittaman Elämä kantaa mua -kappaleen kohtalo ratkennee sattumoisin juuri tämän lehden ilmestymisen aikoihin.

Väkevän ja kaikin puolin uniikin rock-äänen omaavalta Tommi Läntiseltä Elämä kantaa mua on odottamattoman vaikuttava albumi. Muun muassa Timo Kiiskisen, Janne Rintalan ja Lauri Tähkän kaltaiset ansioituneet lauluntekijät ovat tehneet Läntiselle tai hänen kanssaan vahvoilla kertosäkeillä silattuja biisejä, joiden kiihkeät tulkinnat vyöryvät päälle aikuistuneen hard rockin määrätietoisuudella. Läntisen laulun ja sovitusten suureellisuus on hengästyttävimmillään kookasta kuin äskettäin edesmenneen Meat Loafin ja viime vuonna kuolleen Jim Steinmanin legendaarinen yhteistyö.

Elämä kantaa mua on toki kliseisesti sanottu, mutta Tommi Läntisen laulamana väitettä voi nolostumisen sijasta jopa uskoa. Rakkautta ja elämän nälkää ja janoa monelta suunnalta tulvivista lauluista on syntynyt ääriprofessionaalisena soundaava ja kohottavan intensiivinen kokonaisuus.

Lisää luettavaa