Arvio: Wesley Joseph pistää palasiksi brittihiphopin genrerajat – Debyyttijulkaisu hyödyntää elokuvallista osaamista

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Wesley Joseph
Glow
Secretly Canadian

Nuori brittiläinen monitaiteilija – elokuvaohjaaja ja muusikko – Wesley Joseph on nouseva huippulahjakas artisti, joka lienee suurelle yleisölle toistaiseksi tunnettu erinomaisista kollaboraatioistaan. Hän tekee rehellistä, ilmavaa ja sielukasta genrerajoja rikkovaa, modernia, hypnoottisiin biitteihin perustuvaa UK-hiphopia, joka on mielenkiintoinen sekoitus avantgarde R&B:tä, futurepoppia ja elektronista soul-musiikkia.

Vain kahdeksan kappaleen mittainen debyyttiprojekti Glow tekee heti alkusekunneista selväksi miehen kyvyt niin laulajana, räppääjänä, esiintyjänä kuin tuottajanakin. Wesleyn falsettilauluosuudet sekä flowaavat räpit hurmaavalla brittiaksentilla ja vangitsevat melodiakoukut ovat verraten vastustamaton yhdistelmä tuoretta soundia, joka on yhtaikaa tyydyttävä ja mielenkiintoinen sekä kiusoitteleva ja ilmiselvä. Artisti on kertonut tekevänsä musiikkia kuin filmejä: hän näkee biisit ja niiden tunnelmat kohtausten ja värien avulla, jotka auttavat häntä rakentamaan kappaleiden draaman kaaren.

Audiovisuaalinen elokuvallinen kerronta onkin eräs monista tämän visionäärin vahvuuksista. Suosittelen lämpimästi tsekkaamaan myös artistin musiikkivideot.

Lisää luettavaa