Arvio: Yhdistelmä josta ei voi olla pitämättä – Her Shadow mässäilee kuolemalla Twin Peaksin maisemissa

Her Shadow
The Ghost Love Chronicles
Svart

Her Shadow myöntää rehellisesti vaikutteensa. Bändi sikisi kuusi vuotta sitten garage/goottirock-yhtye Royal Lipsin kitaristi Tomi Henttusen sekä doom- ja kuolonmetallibändi Kuolemanlaakson kosketinsoittaja Markus Laakson yhteisistä mieltymyksistä David Lynchin Twin Peaks -sarjan musiikkiin ja Lana Del Reyn samankaltaisista aineksista ammentamiin ensimmäisiin levyihin.

Henttusen säveltämät ja tuottamat biisit eivät ole kovin originaaleja mutta päteviä pastisseja. Koska rakastan Arttu Seppäsen lokakuun Soundin kolumnissaan käsittelemiä Julee Cruisea ja Angelo Badalamentin lounge-jazzista ja 50-60-lukujen vaihteen kohtalokkaista popiskelmistä synnyttämää musiikkityyliä, myös Her Shadow miellyttää korvaa. Pitkään valmistellun esikoisalbumin biisit eivät ole yhdestä puusta veistettyjä, joten kokonaisuus on mukavan vaihteleva.

Royal Lipsissäkin laulanut Anna Carolina (Korhonen) on kehittynyt vokalistina noin valovuoden verran. Kuolemanlaakson rumpali Toni Ronkainen täydentää nelikon. Laakson, Henttusen, Korhosen ja Mikko Kovasen romantillisella kuolemalla mässäilevät lyriikat annostelevat yhtä reippaasti vakavalla naamalla esitettyä komiikkaa kuin HIM joskus parhaina päivinään.