ATLÉTICO KUMPULA: Puutarhajuhlat

ATLÉTICO KUMPULA
Puutarhajuhlat
Le Sound Royal

Scandinavian Music Groupin kitaraosastoa Joel Melasniemen rinnalla täydentävä Kyösti Salokorpi heittäytyy oman bändinsä laulajana ja biisintekijänä entistäkin syvemmin folkin kepeän helisevään maailmaan. Salokorpi ja ystävänsä kunnioittavat Atlético Kumpulan ensialbumilla puutaloistaan tunnetun helsinkiläiskaupunginosan ihmisläheistä henkeä.
Puutarhajuhlat tapahtuvat Salokorven kotimaisemissa, mitä miljöötä ajatellen folk on laulujen loogisin mahdollinen ilmiasu. Levy täyttyy esityksistä, jotka tuntuvat tulevan ajalta ennen sähköä ja suurta volyymiä. Onnekseen Atlético Kumpula antaa samalla itsestään pikemminkin pelimannisen kuin muusikkoisen vaikutelman.

Scandinavian Music Groupissa, Jätkäjätkissä ja Kuningasideassa vaikuttavine jäsenineen Atlético Kumpula on ehditty rankata folkin superkokoonpanoksi, mikä väittämä kutistuu levyä kuunnellessa lopulta merkityksettömäksi sivuseikaksi. Tärkeintä ovat hyvää tuulta huokuvat laulut ja niiden vilpitön ja ehdottoman kesäinen tulkinta. Huomenna ja Me kuulutaan yhteen ovat albumin avauskaksikkona täydellistä kesämusiikkia ja kuin sattumoisin myös kaksi ensimmäistä singlejulkaisua. Odotamme aaltoa -kappaleella Atlético Kumpula antautuu puhtaan folkin sijasta hetkeksi lievän protestihengen ja rockin pauloihin.

Puutarhajuhlat on ajaton laulukokoelma, josta löytyy yhtä vähän betonia ja urbaania hysteriaa kuin Pekka Strengin tuotannosta.
PERTTI OJALA
HHH