THE AVALANCHES: Since I Left You

THE AVALANCHES
Since I Left You
XL

Australialainen The Avalanches on kevään suurimpia hypebändejä, mutta jokainen palstamillimetri on tällä kertaa täysin ansaittu. The Avalanchesin juttu on sämpläys – yhtyeen debyyttialbumi sisältää laskijasta riippuen 500-600 eri samplea Boney M:n Daddy Coolista Madonnan Holidayhin. Tulos ei kuitenkaan kuulosta sekamelskalta, vaan musiikilta ja erittäin hienolta sellaiselta. Viimeksi on yhtä omintakeista ja kuulasta musiikkia kuultu Saint Etiennen kahdella ensimmäisellä albumilla, One Doven Morning White Dovella ja DJ Shadow'n Endtroducingilla. Since I Left Youlla kuullaan edellämainittuja huomattavasti tanakampaa biittiä, mutta The Avalanchesin maailma on kuitenkin lähempänä Bob Stanleyn ja Pete Wiggsin lo-fi-popkollaaseja kuin Fatboy Slimia.
Since I Left Youn ehdoton kunkkubiisi on sinkkunakin julkaistu nimiraita, joka on nerokkuudessaan samaa tasoa kuin Beats Internationalin The Clashia ja S.O.S. Bandia yhdistävä Dub Be Good To Me. Australian pojilla taso ei kuitenkaan mainittavasti laske avauksen jälkeen, vaan koko kiekko on täynnä hienoa matskua, jollaista voi syntyä vain silloin kun tekijät ovat vinyylifriikkejä, jotka osaavat löytää pölyttyneiden kiekkojen parhaat kohdat ja koostaa niistä uutta hienoa musiikkia. Voi vain kuvitella, mikä duuni The Avalanchesin levy-yhtiöllä on ollut samplejen clearaamisessa.
The Avalanchesille pikkusormensa menettäneille suositeltakoon myös kuusikon hienon hienoa miksausta Badly Drawn Boyn The Shiningista, joka löytyy Once Around The Block -ep:n seiskatuumaiselta versiolta ja Manic Street Preachersin So Why So Sad -cd-singlellä lymyilevää Lumivyöry-versiota kyseisestä kappaleesta.