BABY WOODROSE: Money For Soul

BABY WOODROSE
Money For Soul
Bad Afro

Tanskalaisen Baby Woodrosen Blows Your Mind -omakustanteesta ei ole kuulokuvaa, mutta garage rockin luotettavimman pää-äänenkannattaja Bad Afron julkaisema kakkosalbumi on mannaa koko puolen tunnin keston mitalla. Harvoin on vienosti psykedeelinen, hurjalla määrällä pop-sensibiliteettiä ja kauniisti rämiseviä garage-kitaroita kuulostanut näin autenttiselta. Ja mikä tärkeintä: viihdyttävältä.

On tietyllä tapaa hämäävää, että Bad Afro sekä Money For Soulin miksannut Jürgen Hendlmeier yhdistää Baby Woodrosen Flaming Sideburnsiin ja Sweatmasteriin, vaikka bändeillä ei ole yhteistä kuin kunnioittava asenne menneiden aikojen rockiin. Money For Soul on rakennettu äärimmäisen pelkistetyistä aineksista, minkä kuulee oivimmin hitaimmista biiseistä. Honeydripper, Pouring Water ja Never Coming Back tuntuvat junnaavan paikallaan, mutta Baby Woodrosen lahjomaton tyylitaju ja hienovarainen lainailu elävöittävät yksinkertaisiakin kappaleita.

Ehkä eniten Money For Soulin viehätys piilee siinä, että se ei varsinaisesti kuulosta muutama kuukausi sitten nauhoitetulta, vaan simppelit, hieman kömpelötkin kappaleet ovat niin aidosti vanhoista aineksista kasattuja, ettei niitä yhdistä nykypäivään käytännössä mikään. Levyn parhaimmat biisit, kuten naiivisti kohtalokas, mutta suorastaan hysteerisesti laukkaava You Better Run voisi yhtä hyvin olla unohdettu pop-helmi vuodelta 1967.

Vaikka Money For Soul onkin vähistä aineksista kasattu ja soundi rikkaimmillaankin varovaisissa urkusooloissa, sykkii sen sisällä iso ja kiihkeä sydän.