Bändit vaihtuvat, teemat pysyvät – Tuttujen brittijermujen uusi partio kertoo tarinoita sodasta ja väkivallasta

Memoriam
For The Fallen
Nuclear Blast

Death metal -jätti Bolt Throwerin tuhkasta nousevaa Memoriamia on vaikea olla vertaamatta kuopattuun brittiveteraaniin. Yhtye ei onneksi väitäkään olevansa kuin osiensa summa, eli Bolt Throwerin, Benedictionin ja Cerebral Fixin miehistä koostuva kuolometallipartio.

Raskain askelein etenevä For The Fallen käsittelee pelkoa, suvaitsemattomuutta, sotia ja väkivaltaa. Kitarat sahaavat melodisia riffejä ja rummut takovat tuhtia komppia Andy Whalen punkahtavan otteen noustessa ajoittain esiin. Mikkiin koriseva Bolt Thrower -multakurkku Karl Willetts tuo myös mukanaan tutun kalmankatkun.

For The Fallen on perinnetietoista kuoloa, jonka kortit on lyöty pöytään pitkälti jo ennakkoon julkaistuilla singleillä eikä kokopitkän hihoista löydy enää jokereita, ainoastaan lisää samaa sahausta. Levy ei siis petä, mutta ei lähde ihan toivottuun lentoonkaan hyvästä noususta huolimatta. Jos heti ensimmäiset biisit eivät vie järkeä mahtavuudellaan, voi loppulevy tuntua puuduttavalta.

Bändin jäsenet ovat haastatteluissa sanoneet olevansa hyvässä luovassa vauhdissa ja uutta materiaalia syntyvän nopeasti. Nyt kun perussäädöt on saatu kohdilleen, kenties seuraavalla levyllä päästään vielä korkeampiin sfääreihin.