BOB MALMSTRÖM: Punkens framtid

Arvio julkaistu Soundissa 4/2013.
Kirjoittanut: Kaisla Alexander Leveelä.

Arvio

BOB MALMSTRÖM
Punkens framtid
Playground

Porvaricoren sanansaattajien toinen tuleminen jatkaa siitä, mihin vuoden 2011 debyytti Tala svenska eller dö jäi. Tasokasta ja laadukasta hardcorea metallisin maustein kolmentoista veisun verran. Punkens framtidenillä porvariläppä tosin tuntuu kotikuuntelussa entistäkin päälleliimatummalta imagolta.

Kannet vihkoineen ovat ennemmin esteettiset, ainakin miehisestä näkökulmasta katsottuna, kuin porvalliset. Laulukielisestä saati sanoituksista ei saa selvää lukematta sanoja, joten se siitä ruotsinkielen ärsyttävyydestä. Mutta tulipahan mainittua tässäkin, joten Bob Malmström on edelleen tehtävässään onnistunut.

Vaikka levyn otsikko muuta lupailee, ovat Punkens framtidenillä rakennuspalikat pitkälti samat kuin edeltäjällänsä. Pääpaino pysyttelee vajaan kolmen minuutin mittaisissa antaumuksella turpaan vetävissä hardcore-kaahauksissa. Tarvittavaa vaihtelua albumille tuo esimerkiksi I Lag Med Wahlroos -kappaleen loppuosan lähes progeiluksi yltyvä jamittelu.

Toimivan kappalemateriaalin kruunaavat tälläkin kertaa Carolus Aminoffin miehekkäät lauluosuudet, jotka alleviivaat kappaleiden raivon kuulijan tajuntaan. Vitsinä Bob Malmström ei naurata, vasemmistoa herjaavat sanoitukset eivät ärsytä, mutta musiikillinen anti on siksi jämäkkää tavaraa, että edelliset antaa anteeksi.
Kaisla Alexander Leveelä
HHH

Lisää luettavaa