BOOZOO BAJOU: 4

BOOZOO BAJOU
4
Apollo

Kahden saksalaisen tuottajan, Florian Seyberthin ja Peter Heiderin muodostama elektroninen instrumentaaliduo Bozoo Bajou on tehnyt merkittävän suunnanmuutoksen. Jos kokoonpanon vuoden 2009 Grains oli harmittoman yhdentekevää riippumattomusiikkia chill out -rytmeillä, on 4 kurkotus kohti vakavahenkisempää ambientia ja kokeellisempaa ilmaisua, jopa minimalismia. Yksioikoiset biitit on korvattu pääosin orgaanisilla rapinoilla, rahinoilla ja ropinoilla, ja muutenkin tulos on aikaisempaa hengittävämpi ja melankolisempi.

Kuten ambientissa kuuluu, keskitytään levyllä melodioiden sijaan tunnelman luomiseen. Parhaimmillaan kappaleet ovatkin monikerroksisia ja jännitteisiä ääniseittejä mielenkiintoisilla yksityiskohdilla. Osa kappaleista on rauhoittavan meditatiivisia, vauhdikkaammat taas muistuttavat norjalaisen Röyksoppin tuotantoa dub-henkisine rytmeineen.

Suurimmaksi osaksi levy kuitenkin kuulostaa turhauttavan päämäärättömästi ajelehtivalta äänimatolta. Paikallaan polkemista on liikaa, eikä ajoittainen vaisun väljä ilmaisu onnistu pitämään mielenkiintoa yllä kokonaista tuntia.

Kotikuuntelua paremmin albumi soveltuisi liikkuvan kuvan tai performanssien rinnalle.