BRIGHTBLACK MORNING LIGHT: Motion To Rejoin

BRIGHTBLACK MORNING LIGHT
Motion To Rejoin
Matador

Tämä levy on aurinkopaneelien avulla äänitetty. Ilmeisesti sekaan on sattunut myös pilvisiä päiviä, sillä välillä Naybob Shineywaterin (Silvertone-kitara ja laulu) sekä Rachael Hughesin (Rhodes-piano ja laulu) vahvasti kaiutettu musiikki on tuskin kuultavaa, vaivoin sähkölaitteiden hurinan ylitse kapuavaa. Motion To Rejoin -levyyn verrattuna Paavoharju tuottaa suorastaan ryhdikästä poppia.

Useimmat musiikkikirjoja lukeneet ovat törmänneet tilanteeseen, jossa kitaristia on kehotettu soittamaan ”vetisemmin” tai tuottajaa pyrkimään ”ruskeampaan” soundiin. Motion To Rejoin -levy puolestaan kuulostaa tismalleen hiekka-aavikon yllä leijuvalta läkähdyttävän kuumalta ilmalta. Pienet rosot käykööt kaktuksista ja kalkkarokäärmeistä. Tai epäilyksen hetkistä kaksikon hengellisellä tiellä.

Alkeellinen musiikki perustuu aaltoiluun, jota voi kuvailla myös äärettömän hitaaksi grooveksi, ja viitekehykseen. Shineywater ja Hughes nimittäin elävät, kuten saarnaavat – taivasalla ja ravintonsa itse kasvattaen Uudessa Meksikossa vanhan pueblokulttuurin alueella. Tekisi mieli sanoa, että he ovat aikamoisia hippejä.