CAROLE KING: The Legendary Demos

CAROLE KING
The Legendary Demos
Universal

”Voinko tulla studioon iltapäivällä ja tehdä demon?” – noilla sanoilla Carole Kingin oli tapana lähestyä äänittäjä Brooks Arthuria. Jos studiossa oli tilaa, Carole saapui paikalle ja tunnin työskentelyn jälkeen oli nauhalla valmis biisi, jonka hän oli juuri miehensä Gerry Goffinin kanssa vastikään pienessä työhuoneessaan tehnyt.
Elettiin 1960-lukua, eivätkä useimmat artistit tuolloin säveltäneet omia lauluja. Tähdet olivat tulkitsijoita, ja heille materiaalin työstivät Goffinin ja Kingin kaltaiset, ammattimaiset säveltäjät ja sanoittajat. Demojen avulla oli tähtien helppo tutustua uusiin biiseihin.

Carole Kingin demot saivat pian legendaarisen maineen. Muiden muassa nuori Randy Newman kuunteli niitä oppiakseen laulunteon niksit. Nyt kolmetoista laulua on julkaistu The Legendary Demos -albumilla. Kaikilla raidoilla Carole King laulaa ja soittaa pianoa. Muutama – kuten aurinkoisen pirteä tulkinta Monkees-hitti Pleasant Valley Sundaysta – on saanut taustakseen pikkubändin. Toisinaan taas Carole soittaa intiimisti yksikseen.

Kuusi näistä lauluista päätyi aivan erilaisina versioina vuonna 1971 ilmestyneelle Tapestry-albumille, mistä kehkeytyi valtava menestys.  The Legendary Demos tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua hienon lauluntekijän kehitykseen.